Opties
Infrasmart infraroodcabines zijn uit te breiden met de Vaporizer en Color-therapy.

De Vaporizer
Met de Vaporizer worden bij een temperatuur van minimaal 35°C minuscule waterdruppels de Infrasmart infraroodcabine ingeblazen. Aan de waterdruppels wordt een homeopatische extract toegevoegd, bijvoorbeeld met een natuurgeneeskrachtige werking. De waterdruppels komen neer op de huid en worden daarin opgenomen, maar ook komen ze in de luchtwegen. Deze waterdruppels zijn namelijk zo klein dat ze tot in de longblaasjes doordringen. Hierdoor kunnen verschillende huid- en long-gerelateerde problemen zoals psoriasis, ademhalingsproblemen, astma en bronchitis aanzienlijk verminderen.

Vaporizor

Werking

De Vaporizer blaast miniscule waterdruppels de infraroodcabine in. Hierdoor wordt de luchtvochtigheid in de cabine verhoogd tot ca. 80%, afhankelijk van de ingestelde stand, waardoor je meer gaat transpireren en dus meer vocht en dus meer schadelijke stoffen verliest. De waterdamp valt als een warme deken over het lichaam en creëert daardoor een ontspannen gevoel van rust en welbehagen.

 

Voorbeelden van toe te voegen extracten:

Jodium-Zout
Jodium-Zout heeft een groot aantal positieve effecten. Zo werkt Jodium-Zout positief bij chronische bronchitis, bronchiale astma, grauwe staar, psoriasis, huidontsteking, hoge bloeddruk (verbetert de bloeddoorstroming en struma. Daarnaast wordt de ademhaling verbeterd en voorkomt het storingen in de doorbloeding.

Toverhazelaar
Het extract van de 'hamamelis' werkt ontstekingsremmend en rustgevend. Er zijn tevens aanwijzingen dat de toverhazelaar een positieve uitwerking heeft bij huidontstekingen.

Goudsbloem
Het goudsbloemen extract bevordert de vorming van nieuwe huidcellen, verbeterd de bloedcirculatie en zorgt voor een mooie strakke huid. Verder heeft goudsbloem een ontstekingsremmende en genezende werking bij huidontstekingen, slecht helende wonden, verbranding en eczeem.

Hooibloemen
Het hooibloemen extract zorgt voor ontspanning en een goede nachtrust. Daarnaast verlicht het bij reumatische aandoeningen en klachten aan de luchtwegen. Pas wel op bij allergie, met namen hooikoorts.

Eucalyptus
Het eucalyptus extract zorgt voor vrije luchtwegen en geeft verlichting bij verkoudheid, griep, hoest, astma en bronchitis. Daarnaast heeft het een verkoelende werking op de lichaamstemperatuur en verlicht het bij reumatische klachten.

Kamille
Het kamille extract bevordert de stofwisseling, zorgt voor rust en heeft een ontstekingsremmende en genezende werking.

 

Color-therapy
In de Oosterse geneeswijze wordt al eeuwenlang gebruik gemaakt van kleuren om de fysieke, mentale en emotionele gesteldheid van de mens, je gemoedstoestand, te beïnvloeden. Het lichaam is hierbij verdeeld in zeven energievelden (chakra's). Elke chakra is verbonden met een eigen kleur, met een bepaald deel van het lichaam en met bepaalde elementen van ons gevoelsleven. Door het toedienen van de juiste kleurvibraties worden de chakra's en dus de balans tussen lichaam en geest, hersteld. Het creëert een beter en prettiger gevoel.

Met de inbouw van Color-Therapy in de Infrasmart infraroodcabine wordt het mogelijk om van zowel de werking van infrarood te profiteren, als van de heilzame werking van licht en kleur. Met Color-Therapy wordt op efficiëntie wijze geprofiteerd van beiden soorten therapieën. De Infrasmart Color-Therapy is daarom ook gebaseerd op de kleuren die gekoppeld zijn aan de zeven chakra's.

Door de infraroodstraling wordt de opname van kleuren in ons lichaam nog eens extra gestimuleerd. Daarnaast zorgt een combinatie van Infrarood en Color-therapie er voor dat schadelijke virussen, bacteriën, schimmels en parasieten worden bestreden waardoor bijvoorbeeld infecties sneller genezen.

 

De kleuren in overzicht:Kleuren Therapie

Voilet (kruin)
De kleur van mentale en spirituele kracht. Stimuleert intuïtie, verbeeldingskracht en grenzeloze stromingen.
Zuivert het bloed en bouwt witte bloedlichaampjes op.

Indigo (voorhoofd)
De kleur van inzicht en veranderend bewustzijn. Creëert een goede intuïtie, fantasie en voorstellingsvermogen.
Zorgt voor hernieuwd inzicht en visualisatie.

Blauw (keel)
De kleur van rust, vrede en trouw. Bevordert rust, ontspanning en evenwicht. Brengt het zenuwsysteem tot rust
en verzacht ontstekingen. Ideaal om bij weg te dromen.

Groen (hart)
De kleur van innerlijke harmonie en balans. Werkt rustgevend op het hart en de zenuwen. Heeft een heilzame
werking op de bronchiën en verjongt de huid. Zorgt voor een rustige en diepe ontspanning.

Geel (maag)
De kleur van blijdschap, geluk, wilskracht, creatieve expressie en energie. Helpt tegen depressies en helpt de
spijsvertering. Geeft een onbezorgd en vrij gevoel.

Oranje (milt)
De kleur van emoties en seksualiteit. Laat emoties toe en zorgt ervoor dat je open staat voor intimiteit. Geeft je
passie en geeft het gevoel dat je leeft.

Rood (heiligbeen)
De kleur van levenskracht en wilskracht. Versterkt de lichaamsgeest en motivatie. Werkt opwekkend, verbetert de
bloedsomloop en bloeddruk. Geeft een aangenaam gevoel.

Gallery